Har kvinner mindre selvtillit enn menn?

Jeg har den siste tiden hatt mye fokus på min nye bok med arbeidstittel «Feiltastisk». I den anledning har jeg studert og oppdatert meg på relevant forskning innen prestasjonsutvikling og mestring og også på forskjellen mellom kvinner og menn.
Studier viser for eksempel at andelen kvinner i topplederstillinger fortsatt ligger svært lavt og bare øker marginalt. Dette er underlig siden andelen kvinner med høyere utdannelse og gode karakterer har passert menn og andelen i mellomlederstillinger nesten er utjevnet.
Studier viser også at kvinner, når menn er i flertall i et rom uttaler seg 75 % mindre enn menn, selv om de mener de har noe å komme med som er relevant.
En hovedårsak forklares med at kvinner i allmennhet har mindre selvtillit og er mer redd for å feile enn menn og derfor tar på seg jobber med mindre risiko slik som i det offentlige eller mellomlederstillinger i det private som HR, økonomi, marketing etc. De hevdes å falle igjennom i konkurransen om topplederstillinger og som gründere fordi de er mindre konkurranseorienterte enn menn. De er i følge studier mer opptatt av å bli sosialt likt å sett på som «flink» og er derved mer redd for å ikke bryte med det som er sosialt akseptert blant kvinner.
Hva mener du om dette?

Om Jon Ivar

Faglig ansvarlig i Marshmallow og NUDGEit Gründer, rådgiver, forfatter og foredragsholder
Dette innlegget ble publisert i Debattinnlegg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.